суботу, 13 березня 2021 р.

Енергетична верба - шлях до енергонезалежності та дешевого опалення дому

 Нині, при розмаїтті способів благоустрою дому, опалювати будинок можна дуже багатьма способами. Це можуть бути не тільки звичайний газ або електроенергія, чи навіть сонячна-вітрова енергія, але і новітні сорти рослин, які наділені високими енергетичними властивостями.

Наприклад, не так давно на Україні (вже в доволі багатьох господарствах, особливо центральної частини України) почали використовувати спеціальні насадження верби. Її так і називають - енергетична верба.

І це не дарма. Адже росте рослина дуже швидесенько, регулярно радуючи нас теплом, зеленню й свіжим повітрям з ланів, полів та степів.

Краще це побачити й почути, багато кваліфікованих землевласників діляться секретами вирощування цієї благодатної культури:













Якщо простити анекдот про турбазу "Карпати" (будьмо толерантними навіть до таких), то в цілому відео більш ніж інформативні.


Відмітимо, що цікаво, що верба є... як не дивно, високобілковою і висококалорійною культурою навіть по листю. Ті, хто знайомі з наукою виживання в дикій природі, знають, що в СИРОМУ листі верби є майже стільки ж білка (6,1 грама на 100 г; а по калоріям - 122 ккал / 100 г), скільки його є В СУХІЙ кукурудзяній чи рисовій крупі (десь на рівні приблизно ~7 грамів білка на 100 г продукту).


До речі, листя верби - безплатний аспірин...


Але мова не тільки й не стільки про це. Ви можете легко впоратись з вирощуванням значної кількості палива для опалення власного будинку, для початку, наприклад, виділяючи для цього всього 2-3 сотки землі біля дому.


Це запросто може бути заболочена чи перезволожена місцевість біля водоймищ з активним рухом води чи з застійною водою... Далі, ви можете комбінувати вирощування верби з вирощуванням інших культур.


Збирання енергетичної верби легко піддається автоматизації та механізації.


А отже, це все робить легким початок такого виду бізнесу.


По прогнозам, це один з кращих способів (нарівні з використанням сонячного обігріву оселі та застосуванням енергії вітру) досягнення енергонезалежності нашого домашнього володіння.


Тому сміливо застосовуймо такий підхід і цю чудову непримхливу, високопродуктивну рослину.


Слава Україні!